Nørgårdsvej 6, Staby, 6990 Ulfborg

Særdeles velholdt og veldrevet kvæggård med 164 malkekøer

Nørgårdsvej 6 ved Staby er en meget velholdt og veldrevet kvæggård, og der vil for ny ejer være tale om en bedrift i optimal produktion og med mulighed for at få en meget positiv start som landmand.

Ejendommen har et samlet jordtilliggende på 110,0848 ha, hvoraf de ca. 103 ha er i omdrift. Omdriftsarealer er primært JB 1-3 grov sandet jord; men også med lidt JB 5-6. Ejendommens betalingsrettigheder er med kvægtillæg og udgør ca. kr. 338.000,- i 2017.

Produktionen er baseret på mælkeproduktion i stor og lys løsdriftsstald fra 2000 med 138 sengebåse med madrasser til køer og 138 sengebåse til kvier ligeså med madrasser samt aflastningsboks og ny kælverboks med plads til 10 køer i dybstrøelse. Stalden er med spalter med skraber og rundskyld. Malkningen foregår i malkegrav med en 2x10 DeLaval anlæg med hæve sænke gulv med mælkeregistrering. Tankanlæg med 15.000 l. silo tank samt buffertank med tillæg på 2 øre pr. liter mælk. Der er endvidere teknik rum, kontor og toilet i stalden.

Ungdyrstalde er sammenbygget med kostalden og fremstår ligeledes meget velholdte og er med en stald på 420 kvm. med dybstrøelse, hvor der er plads til ca. 25 køer. Yderligere er der en 320 kvm. ungdyrstald med dybstrøelse hvor der er plads til ca. 40 kalve. Der er udvendigt mellem staldbygninger kalvehytter med plads til 30 kalve.

Ejendommens to meget fine maskinhuse er på henholdsvis 247 kvm. opført i 1986 og anvendes til foderlade for mineraler mm. og 384 kvm. opført i 1970 - begge er som alt andet på gården meget velholdt og med bund.
Ejendommen er indrettet således, at der er en meget rationel og effektiv arbejdsgang.
Der foreligger en miljøgodkendelse på 292,3 DE svarende til 164 køer med opdræt.
Ydelsen er 10.850 EKM og med 3 måneders celletal på ca. 140.000 - der malkes på gården 2 gange dagligt.
Der er på gården en mindre maskinpark til at foretage arbejdet omkring selve gården. Der er indgået en pasningsaftale med maskinstation omkring levering af grovfoder.
Udendørs plansilo med god plads til årets høst og med asfalteret køreareal udenfor stalden, til plansiloer og foderlade.
3.500 m3 gylletank fra 2000. Beholderkontrol er udført i 2010. Der er endvidere 1.500 m3 opbevaringskapacitet i gyllekanaler. Opbevaringskapacitet er til 13 mdr. iht. gældende miljøgodkendelse.
Stuehuset er fra 1891; men er renoveret med nyt badeværelse i 2002, og resten af huset er gennemgribende renoveret i 2007, hvor der samtidig er installeret jordvarmeanlæg. Stort dejligt bryggers, hvorfra der er fordeling til husets badeværelse med bruseniche og lyse klinker på gulvet. Ved bryggerset er der 3 store dejlige lyse børneværelser. Køkken/alrum/stue i et, med et flot hvidt køkken med masser af skabe, skuffer og bordplads. Fra selve køkkenet er der en dejlig spiseplads til langbordet og med masser af lysindfald. Fra stuedelen er der udgang til terrassen og en nem og overskuelig have. Sidst er der for enden af stuedelen yderligere to værelser, hvor det ene anvendes til kontor. Herfra er der et fint kig ud til gårdspladsen og over til staldbygningerne.

Til gården medfølger der endvidere en god medhjælperbolig, der er beliggende ved gården.
En meget flot og velholdt kvæggård, hvor der ikke er behov for nogen former for investeringer efter købet, her er alle forhold på plads ved både produktionen og beboelsen.

Nyeste

Ingen boliger passede til dine søgekriterier.